Svijet

Pratite nas na Google news

Njemački tužioci uvjereni da je Medlin Mekan mrtva

Njemački tužioci uvjereni da je Medlin Mekan mrtva
Foto: Daily Mail | Njemački tužioci uvjereni da je Medlin Mekan mrtva
Agencije

BERLIN, LONDON - Njemački tužioci koji istražuju novog osumnjičenog u slučaju nestanka Medlin Mekan tvrde da postoje indicije da je djevojčica mrtva.

Javni tužilac saopštio je to danas na konferenciji za štampu, noć nakon što je otkrio novog ključnog osumnjičenog.

Vlasti su saopštile da taj slučaj tretiraju kao ubistvo i da su utvrdile kako je djevojčica ubijena.

Tijelo nikad nije pronađeno. Zvanična najava istrage o ubistvu biće novi, potresan udarac njenim roditeljima, Kejt i Geriju Mekan, koji se nikada nisu odrekli nade da će ćerku pronaći živu.

Tužioci u ovom slučaju dali su izjavu danas, pošto su dali značajne informacije nakon što su najavili da njemačkog osuđenog seksualnog predatora tretiraju kao osumnjičenog.

Malena Medlin Mekan je nestala u dobi od tri godine iz portugalskog ljetovališta u kojem je boravila sa porodicom.

Sinoćnja najava predstavlja značajan pomak u tom slučaju, koji ostaje neriješen 13 godina.

"Imamo indicije da pretpostavimo da je devojčica mrtva", izjavio je medijima državni tužilac Braunšviga-a Hans Kristian Volters.

Vlasti istražuju 43-godišnjeg Nijemca zbog sumnje u ubistvo, a britanski Daily Mail je objavio da je riječ o Kristijanu Brukneru (43).

Ovaj 43-godišnji osumnjičeni trenutno izdržava sedmogodišnju kaznu u njemačkom zatvoru, a njemačke vlasti su ga opisale kao osuđenog seksualnog prestupnika.

Volters kaže da je osumnjičeni živio u Algraveu između 1995. i 2007., gdje je radio poslove u gastronomiji, ali da je finansirao svoj način života čineći krivična djela, uključujući krađe u hotelskim kompleksima i apartmanima, kao i trgovinu drogom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije