Svijet

Njujorško tužilastvo pozvalo Trampovu djecu da svjedoče

Njujorško tužilastvo pozvalo Trampovu djecu da svjedoče
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Njujorsko tužilastvo pozvalo Trampovu djecu da svjedoče

NJUJORK - Državno tužilaštvo Njujorka uručilo je sudske pozive djeci Donalda Trampa, Ivanki i Donaldu Džunioru, a u okviru istrage o tome da li je Trampova poslovna organizacija manipulisala vrijednostima svoje imovine, prenio je Njujork tajms citirajući sudske dokumente.

Pozivi su stigli iz kancelarije državne tužiteljke Letiše Džejms 1. decembra, a jedan poziv je dobio i Tramp lično, dodao je NYT, a prenio Rojters.

Kancelarija Džejmsove želi odgovore na pitanje da li je Trampova organizacija manipulisala vrijednostima svojih nekretnina.

Njena istraga je povezana do neke mjere, ali nije dio krivične istrage okružnog tužioca Menhetna o poslovima Trampove organizacije, uključujući i sumnje da je organizacija preuveličavala vrednost nekih nekretnina da bi dobila kredite i poreske olakšice.

Džejmsova se pridružila toj istrazi prošlog maja.

Drugog Trampovog sina Erika ispitivali su istražitelji iz kancelarije državnog tužilaštva u oktobru 2020. godine, prema navodima Njujork tajmsa.

Bivši predsjednik Tramp je tužio Džejmsovu u namjeri da blokira njenu građansku istragu o navodnoj prevari u njegovoj kompaniji i optužio je da kao demokrata služi partijskoj politici, dodao je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije