Svijet

Novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca u Vašingtonu

Novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca u Vašingtonu
Foto: Facebook | Novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca u Vašingtonu

VAŠINGTON - U Americi se dogodilo novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca - sinoć su u Vašingtonu policajci ubili mladog Afroamerikanca Dajona Keja (18), uz obrazloženje da se "prijetio vatrenim oružjem".

Ovaj najnoviji slučaj policijskog ubistva Afroamerikanca izazvao je proteste širom SAD, ali i novo preispitivanje policijske taktike.

Kako javlja AP, ispred policijske stanice u jugoistočnom Vašingtonu sinoć se okupio veliki broj ogorčenih građana, a nešto kasnije je došlo i do sučeljavanja demonstranata sa pripadnicima snaga reda.

U naknadnom, proširenom policijskom izvještaju navodi se da je 18-godišnji Kej identifikovan kao lice koje je pobjeglo kada mu se približila policija, koja je istraživala prijavu o naoružanom mladiću viđenom u jednom kvartu jugoistočnog Vašingtona.

"Tokom potjere za bjeguncima, jedan osumnjičeni je mahao pištoljem, pa je jedan od policajaca ispalio jedan hitac i pogodio Dajona Keja ", navodi se u saopštenju vašingtonske policije.

Kej je prevezen u najbližu bolnicu gdje je ubrzo konstatovano da je podlegao povredi.

Lokalni ogranak organizacije Životi crnaca su važni pozvao je građane da odmah izađu na proteste, a na video snimcima koji su kasnije postavljeni na društvene mreže mogli su se vidjeti policajci kako postavljaju bicikle kao barijeru naspram ogorčenih i bijesnih građana američke prijestonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije