Svijet

Objavljen snimak trovanja Navaljnog

Objavljen snimak trovanja Navaljnog
Foto: Tanjug/AP | Objavljen snimak trovanja Navaljnog

Ljekari se bore za život ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog kojem je pozlilo u avionu nakon što je, kako se sumnja, otrovan. Na letu je nastala opšta histerija.

"Pretpostavljamo da su Alekseja otrovali nečim što su sipali u čaj. To je bilo jedino što je pio od jutros. Ljekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti", saopštila je portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš.

Zamjenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smješten nije potvrdio ove navode, već je rekao da ljekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je letio iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk.

Jedan od putnika kaže da je Navaljnom toliko bilo loše da je počeo urlati od bolova.

"Nedugo nakon što smo poletjeli on je otišao u toalet i nije više izlazio. Vrištao je od bolova. Nije rekao šta mu se tačno dogodilo, samo je vrištao. Sletjeli smo u Omsku, tu je bila hitna pomoć", rekao je Pavel Lebedev za Sky News.

Prema riječima Jarmiševe, Navaljni je priključen na respirator, i dalje je bez svijesti.

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski rekao je Sputnjiku da je Navaljni na intenzivnoj njezi i da je njegovo stanje teško.

(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije