Svijet

Odsjekao djevojci glavu jer je mislio da je satana i radi protiv Trampa?

Odsjekao djevojci glavu jer je mislio da je satana i radi protiv Trampa?
Foto: Ilustracija | Odsjekao djevojci glavu jer je mislio da je satana i radi protiv Trampa?

Tiško Ahmed Šabaz (23), koji je optužen da je ubio bivšu djevojku Vilmu u Švedskoj i odsjekao joj glavu, navodno je mislio da je ona satana i da radi protiv njegovog heroja, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

Kako su prijatelji žrtve ispričali policiji, Šabaz je kontrolisao svaki korak 17-godišnje Vilme Anderson, sve do njenog nestanka. Navodno, u izjavi organima reda oni su otkrili da je osumnjičeni čak instalirao na Vilminom telefonu aplikaciju kojom je pratio njeno kretanje.

Vilma je nestala 14. novembra prošle godine pošto je otišla do Šabazovog stana u Udevali kako bi uzela neke stvari koje su ostale kod njega. Nedjelju dana kasnije, policija je pronašla njenu odsječenu glavu u koferu, a prošle nedjelje ga je optužila za ubistvo što je on poricao.

Inspektorima je rečeno da je osumnjičeni vjerovao da je njegova bivša djevojka “Satana i da radi sa demokratama protiv Trampa”, piše švedski list “Aftonbladet”.

On je navodno rekao za Trampa da je njegov heroj, te da je pokušao da otputuje u Ameriku kako bi pomogao njegovom timu tokom kampanje za predsjedničke izbore. Međutim, nije mu bilo dozvoljeno da uđe u zemlju jer nije imao potrebna dokumenta.

Pošto je Šabaz optužen za smrt devojke, švedski mediji tvrde da je pronađen u nesvjesnom stanju u svojoj ćeliji. Kada je policija pretražila stan 23-godišnjaka koji je porijeklom Iračananin, pronađeni su svugdje tragovi krvi. Čak neki mediji tvrde da su pronađeni “ostaci Vilme na kuhinjskom nožu”, javlja "News.co.au".

Najmanje 5.000 eksperata, pripadnika policije i volontera učestvovalo je u potrazi za Vilmom, jednoj od najvećih u istoriji Švedske. Policija je pronašla glavu nesrećne djevojke u koferu, a bila je zamotana u aluminijumskoj foliji. Međutim, tijelo djevojke još nije pronađeno.

Mnogi smatraju da je suđenje za smrt Vilme suđenje vijeka, a proces počinje sljedeće nedjelje.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije