Svijet

Oluja odnijela četiri života u SAD

Oluja odnijela četiri života u SAD
Foto: Ilustracija | Oluja odnijela četiri života u SAD

BENTON - Najmanje četiri osobe poginule su usljed snažne oluje praćene jakim vjetrom i obilnom kišom, koja je zahvatila dijelove američkog juga.

Kancelarija šerifa u okrugu Bosije Pariš, u državi Luizijani, saopštila je da su tijela starijeg para pronađena danas nedaleko od uništene kamp kućice u kojoj su živjeli. NJih su pronašli vatrogasci.

U toku je potraga i za drugim mogućim žrtvama. Jedan muškarac pronađen je mrtav nakon što je drvo palo na njegovu kuću u okrugu Kado u Luizijani.

Olujno nevrijeme protutnjalo je Arkanzasom, Oklahomom i Teksasom. Jedna osoba poginula je kasno sinoć u državi Teksas kada je automobil u kome je bila pao u rijeku u Dalasu. Grom je izazvao požare na dvije kuće u gradovima Barleson i Mensfild na sjeveru Teksasa. Zvaničnici su rekli da u ovim incidentima niko nije povrijeđen.

Više kuća oštećeno je u Misuriju, Oklahomi i Arkanzasu, a Nacionalna meteorološka skužba izdala je upozorenje za nadolezeći tornado u Misisipiju.

Oluja je obarala drveće i dalekovode, navodi AP. Prema podacima kompanija za distribuciju struje, više hiljada potrošača u istočnom Teksasu nema struju, a slična situacija je i u državi Arkanzas. Dionice auto-puteva u Oklahomi i Arkanzasu danas su zatvorene zbog poplava, oborenih stabala i dalekovoda. Upozorenja na moguće poplave su na snazi u dijelovima država Arkanzas, Tenesi, Misisipi, Misuri, Ilionis i Indijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije