Svijet

Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj

Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj
Foto: Screenshot / Youtube | Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj

LONDON - Pedesetdvogodišnji muškarac optužen je danas za ubistvo novinarke Lire Meki (29), koja je ubijena tokom nemira u sjevernoirskom gradu Londonderi u aprilu prošle godine.

On je optužen i za posjedovanje vatrenog oružja s namjerom da ugrozi život i postane pripadnik zabranjene organizacije, saopštila je Policijska služba Sjeverne Irske (PSNI), prenosi Gardijan.

Muškarac je uhapšen u utorak i trebalo bi u četvrtak da bude saslušan pred sudom.

Meki, koja je važila za jednog od najperspektivnijih mladih novinara, upucana je dok je pratila nemire u oblasti Kregan 18. aprila prošle godine, a njenu smrt osudili su brojne ličnosti iz javnog i političkog života.

PSNI je saopštila i da su najbolji detektivi optužili 52-godišnjeg muškarca za ubistvo novinarke, koju su, kako se navodi, upucali teroristi.

Policija je saopštila da se najprije smatralo da je više osoba umiješano u pucnjavu u noći kada je ubijena Meki, dok je danas veoma značajno za istragu što su dokazi doveli do čovjeka koji ju je ubio.

Dodaje se da je optuženi ciljao policiju, ali je promašio metu i pogodio novinarku.

Muškarac je jedan od četvorice uhapšenih u utorak u sklopu istrage.

Lira Meki pogođena je u glavu dok je izvještavala o nemirima koji su izbili na imanju Kregan u gradu Deriju 18. aprila, a pogođena je dok je stajala u blizini policijskog vozila, kada je maskirani napadač ispalio hice prema policiji i okupljenima.

Policajci su joj pružili prvu pomoć i prevezli je u bolnicu, međutim ona je tamo preminula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije