Svijet

Pratite nas na Google news

Optužnice protiv 58 osoba zbog krijumčarenja droge

Optužnice protiv 58 osoba zbog krijumčarenja droge
Foto: N.N. | Optužnice protiv 58 osoba zbog krijumčarenja droge
Srna

PRAG - Češka policija optužila je 58 ljudi za pomaganje međunarodnoj bandi u krijumčarenju velike količine kokaina i heroina, vrijednosti 90 miliona dolara, u Australiju i Novi Zeland, saopštila je danas policija.

Kriminalna grupa djelovala je na četiri kontinenta i unajmljivala je kurire u Češkoj za transportovanje velike količine droge iz "zemalja u blizini proizvodnih područja", navodi se u saopštenju.

Češka policija sarađivala je sa kolegama iz SAD i Australije u ovoj operaciji.

U Australiji su uhapšena četiri kurira i osuđena na zatvorske kazne u trajanju od sedam do devet godina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije