Svijet

Osmislili novi način prevara na onlajn klađenju

Osmislili novi način prevara na onlajn klađenju
Foto: Pixnio | Osmislili novi način prevara na online klađenju

MADRID - Španska policija uz pomoć Evropola i Interpola razotkrila je kriminalnu grupa koja je osmislila novi način prevara na onlajn klađenju na razne sportske rezultate.

Sve je počelo 2020. kada je otkriven niz sumnjivih onlajn klađenja na rezultate međunarodnih stonoteniskih turnira. Istragom je utvrđeno da je u Španiji osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunije.

Utvrđen je i njihov modus operandi: namještali su rezultate raznih sportskih takmičenja izvan Španije, pri čemu su se koristili tehnologijom, odnosno satelitima. Sumnja se da su satelite koristili kako bi razna sportska takmičenja snimali uživo, a prioritet im je bio da to naprave prije nego što rezultati stignu do kladionica.

Osim toga, sumnja se da su se koristili i drugim manje sofisticiranim sistemima koji su im omogućavali da detektuju signale prije nego što stignu do kladionica. Drugim riječima, pripadnici kriminalne organizacije mogli su se sigurno kladiti jer su unaprijed znali rezultat utakmica i drugih sportskih događanja.

Tako su počinili niz prevara, a vođa te kriminalne organizacije, inače bivši bugarski stonoteniser, tvrdi Evropol, korumpirao je i neke fudbalere koji su igrali za rumunske fudbalske klubove, piše novinarka "Večernjeg lista" Ivana Jakelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije