Svijet

Pratite nas na Google news

Osnivač "Alibabe" donirao 1,4 miliona $ za istraživanje lijeka za virus

Osnivač "Alibabe" donirao 1,4 miliona $ za istraživanje lijeka za virus
Foto: Tanjug/AP | Osnivač "Alibabe" donirao 1,4 miliona dolara za istraživanje lijeka za virus
Srna

PEKING - Fondacija koju predvodi osnivač kompanije "Alibaba" Džek Ma donirala je dodatnih 1,4 miliona dolara kineskoj grupi koja radi na razvijanju liječenja virusa korona, saopšteno je iz kompanije.

U saopštenju se navodi da sporazum četiri strane podržava aktivnosti u okviru dva odvojena projekta, te da će u ovu svrhu timu akademika Džonga Nanšana biti pružena finansijska pomoć u iznosu od deset miliona juana /1,4 miliona dolara/.

"Cilj projekata je da se ubrza istraživanje i razvijanje novih lijekova i tehnologija za kliničko liječenje", ističe se u saopštenju.

Kineska kompanija napominje da će "Alibaba klaud" besplatno obezbijediti sve svoje servise na internetu kako bi pomogli razvoju novih načina liječenja i izučavanju genoma virusa korona.

Iz kompanije su izrazili uvjerenje da će, zahvaljujući zajedničkim naporima svih strana, moći da se postigne važan napredak u istraživanju i razvijanju novih lijekova i ključnih tehnologija za kliničko liječenje u borbi protiv novog virusa, javio je "Sputnjik".

Donacija je uslijedila nakon postignunot sporazuma između Fondacije Džek Ma, Instituta za respiratorna oboljenja u Guangžouu, "Alibaba klaud" i Džonga Nanšana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije