Svijet

Osuđen za pljačke vrijedne 30 miliona evra: Pronađen nakit Tamare Eklston

Osuđen za pljačke vrijedne 30 miliona evra: Pronađen nakit Tamare Eklston
Foto: Image by Photo Mix from Pixabay | Osuđen za pljačke vrijedne 30 miliona evra: Pronađen nakit Tamare Eklston
Tanjug

Italijanski državljanin osuđen je u utorak za učešće u jednoj od najvećih provala u novijoj britanskoj istoriji, javio je BBC.

Satovi i nakit koji pripadaju bivšem fudbaleru Frenku Lampardu, kćerki bogataša Bernija Eklstona Tamari i pokojnom vlasniku FK Lester Vičaju Šrivadanaprabi, pronađeni su među zaplijenjenim predmetima koji su nestali u nizu provala u decembru 2019. godine, a vrijednost plijena je 26 miliona funti (30 miliona evra).

Alesandro Donati (43) iz Milana je priznao krivicu pred Ajlvort kraljevskim sudom za provalu, a naknado će se odrediti visina njegove kazne.

Donati je uhapšen u Italiji u oktobru, pošto je za njim raspisana međunarodna potjernica, a izručen je Velikoj Britaniji u novembru.

On je priznao da je načinio niz provala između 30. novembra 2019. i 18. decembra 2019. godine.

Dom bivšeg fudbalera Čelsija Lamparda je opljačkan 1. decembra, a tada je nestao dijamantski sajt, ukrasna dugmad za manžetne i sat vrijedan 60.000 funti (69.000 evra).

Potom, 10. decembra, izvršio je upad na posjed koji pripada pokojnom Šrivadanaprabi, koji je stradao u padu helikoptera u oktobru 2018. godine ispred stadiona Lestera. Tu je ukradeno 400.000 evra u kešu, kao i skupi satovi.

Završna pljačka, u luksuznoj kući u blizini Keningston palate, koju dijeli Tamara Eklston sa sadašnjim suprugom Džejem Rutlandom, bila je teška 25 miliona funti.

Ona je bila na božićnom odmoru sa Rutlandom i kćerkom u to vrijeme.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije