Svijet

Oteta supruga norveškog milionera

Oteta supruga norveškog milionera
Foto: Aftenposten | Oteta supruga norveškog milionera

OSLO - Norveška policija potvrdila je kako je supruga norveškog milionera oteta krajem septembra iz svog doma u blizini Osla, piše BBC.

Ane-Elizabet Falkevik Hagen (68) oteta je 31. oktobra. Istraga je odmah pokrenuta, no policija ju je do sada provodila u tajnosti zbog "vrlo ozbiljnih prijetnji".

Otmičari traže devet miliona evra za njezino oslobođenje, norveška nacionalna radio-televizijska postaja (NRK) je objavila kako taj iznos traže u kriptovaluti Monero, vrsti digitalnog novca sličnog Bitcoinu.

Bogatstvo supruga Ane-Elisabet, Toma Hagena, procjenjuje se na 174 miliona evra. Stekao ga je kroz poslovanja koja se bave prodajom nekretnina i energetikom.

Norveški finansijski časopis Kapital proglasio ga je 172 najbogatijim čovjekom u toj zemlji.

Par je živio povučenim životom u Lorenskogu, mjestu istočno od Osla, i nije se često pojavljivao u medijima.

Prema informacijama NRK, za sada nema dokaza da je Ane-Elizabet na sigurnom, a policija je savjetovala obitelj da ne plati otkupninu.

Prve informacije o otmici Ane-Elizabet objavio je u srijedu časopis Aftenposten u kojem je navedeno da je oteta iz svog kupatila.

Policija je objasnila u svom saopštenju kako je odlučila obavijestiti javnost o otmici, uprkos prijetnjama otmičara, kako bi mogla zamoliti one koji nešto znaju o slučaju da se jave policiji.

"Cilj nam je pronaći je živu i ponovno je ujediniti s obitelji", rekao je policijski istražitelj Tomi Broske.

"Kao i u svim ozbiljnim slučajevima otmice, vrijeme je od presudne važnosti, a mi se oslanjamo na sve informacije do kojih možemo doći, a koje bi nam pomogle pronaći nestalu gospođu", dodao je.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije