Svijet

Ovo je fatalna Tajana zbog koje je pala austrijska vlada

Ovo je fatalna Tajana zbog koje je pala austrijska vlada
Foto: Instagram | Ovo je fatalna Tajana zbog koje je pala austrijska vlada

Tajana Tajčić jedna je od onih žena sa ovih prostora koje su sreću potražile u inostranstvu i u tome uspjele.

Ona je danas u braku sa austrijskim političarom Johanom Gudenusom i s njim ima dvoje djece.

Rođena je kao Tajana Tajčić, a prema pisanju austrijskih medija, potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbjegli u Banjaluku nakon početka rata.

Kasnije se preselila u Beč bez ikakvog znanja njemačkog jezika i tamo završila osnovne studije, a zatim i master studije ekonomije. Njene fotografije su se nalazile i na stranicama na kojima se reklamiraju foto-modeli.

U Beču je vodila i program koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, a na kojoj je bio i ambasador Srbije u Austriji, piše dw.com.

Na Tajaninom Instagramu stoji da je osnivačica kompanije koja se bavi veb dizajnom i digitalnim marketingom.

Tajana i Johan su se u opštini vjenčali 2016, a naredne godine su organizovali tradicionalno pravoslavno vjenčanje u Hramu Hrista spasitelja usred Banjaluke.

Kada im se 2018. rodila kćerka, Johan je tada za srpske medije kazao da je Anastasija "staro hrišćansko ime koje znači vaskrsenje i spaja kako Srbe, tako i Austrijance", pišu vijesti.me.

Tajana je inače druga supruga Johana Gudenusa koji je na ovim prostorima poznat kao desna ruka nekadašnjeg vicekancelara Austrije Hajnc-Kristijana Štrahea.

Inače, Tajanu su mediji prije par godina predstavljali kao fatalnu Srpkinju zbog koje je pala austrijska vlada, i to zbog afere u koju je bio uvučen njen suprug, zajedno sa Štraheom. Johan je bio jedan od aktera u kompromitujućem video snimku – skrivenoj kameri sa Ibice koja je uzdrmala austrijsku političku scenu. Na snimku dvojica vodećih ljudi desničarske FPO, Gudenus i Štrahe, navodno ugovaraju sumnjive poslove, a sa njima je i Tajana. Pretpostavljalo se da njih dvojica prave sumnjive dilove sa navodnom ruskom bogatašicom za koju će se ispostaviti da je bila mamac.

Na snimcima se pored Štrahea i njegove desne ruke, tadašnjeg šefa poslaničkog kluba Johana Gudenusa, vidi i Tajana.

Poslije tajno snimljenog sastanka u vili na Ibici vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe je ponudio ostavku, a Gudenus se povukao sa političke scene.

Nakon svega Tajana je izjavila da nije odgovorna, a potom se pisalo da je ona čak pokušala da upozori Štrahea da je u pitanju klopka.

(Zadovoljna.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije