Svijet

Palestinski zvaničnik nazvao jevreje "majmunima i svinjama"

Palestinski zvaničnik nazvao jevreje "majmunima i svinjama"
Foto: Twitter / Printscreen | Palestinski zvaničnik nazvao jevreje "majmunima i svinjama"

JERUSALIM - "Palestinian Media Watch" poziva cijelu međunarodnu zajednicu da zahtjeva od predsjednika Palestinske uprave Mahmuda Abasa da odmah otpusti svog posebnog zvaničnika i vrhovnog šerijatskog sudiju Mahmuda Al-Habaša, koji jevreje otvoreno naziva "humanoidima… majmunima i svinjama.”

Kad bi američki ili evropski predsjednički savjetnik stao pred gomilu i iznio duboko rasističku tvrdnju da su "crnci humanoidi, majmuni i svinje", cijeli bi se civilizovani svijet s pravom pobunio.

Bezobzirni rasizam ove prirode bio bi propisno osuđen, a relevantni predsjednik bio bi prisiljen javno otpustiti svog osramoćenog savjetnika.

Govoreći pred mnoštvom u džamiji u Ramalahu, držeći propovijed koja je emitovana na službenom "P.A. TV", Al-Habaš je pokrenuo rasističku kritiku dok je izražavao svoj prigovor da jevreji samo posjećuju najsvetije mjesto judeizma - Brdo hrama u Jerusalimu.

Nakon što je jevreje nazvao "stadima humanoida koja pasu", Al-Habaš je izjednačio jevreje koji posjećuju Brdo hrama s "onima koje je Alah prokleo... i od njih napravio majmune i svinje", prenosi "JNS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije