Svijet

Pamela Anderson zabrinuta za Asanža

Pamela Anderson zabrinuta za Asanža
Foto: Ilustracija | Pamela Anderson zabrinuta za Asanža
Tanjug

LONDON - Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson strahuje je da bi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

"On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsječen je od svih. Mogao bi da umre tamo, čovjek je i ne znam ko može ovo da toleriše. Politički je zarobljenik i heroj kojeg moramo podržati", rekla je Anderson.

Vlada Ekvadora objavila je krajem marta da Asanžu prekida komunikaciju s osobama van ekvadorske ambasade u Londonu, a Anderson je u u emisiji "Dobro jutro Britanijo" (Good Morning Britain) ispričala kako više ne može da posjećuje svog prijatelja Asanža, što je ranije činila kada je dolazila u London.

"Više ga niko ne može posjetiti, možda samo njegovi advokati. Veoma sam zabrinuta, on je jedan od najvažnijih ljudi na planeti trenutno. Otkriva sve ratne zločine i istine, potreban nam je. Nije slučajnost što je utišan", smatra atraktivna glumica.

Vjeruje i da je moguće da se istražuje njena povezanost s Ašanžom. 

"Vjerovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada želi da ga izruči SAD, a tamo ga sigurno čeka doživotni zatvor ili gore od toga. U svijetu se događa mnogo toga, želim da znam o čemu Džulijan razmišlja", rekla je Anderson.

Glumica je kritikovala one koji smatraju da Asanž treba da se "suoči s pravdom", prenosi "Klix.ba".

"S kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik", zaključila je Anderson.

Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prijestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodijelile azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga potražuju zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije