Svijet

Papa: Uvijek je moguće početi ispočetka

Papa: Uvijek je moguće početi ispočetka
Foto: Tanjug/AP/Remo Casilli/Pool photo | Papa: Uvijek je moguće početi ispočetka

RIM - Za vrijeme uskršnjeg bdijenja u Bazilici Svetog Petar u Rimu, papa Franjo poručio je vjernicima da je "uvijek moguće početi ispočetka, jer uvijek postoji novi život", prenosi agencija Ansa njegove riječi, koje su upućene ne samo vjernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije kovida-19.

"U ovim mračnim mjesecima pandemije osjećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu", poručio je papa Franjo.

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se "otvaraju novi putevi tamo gdje se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog".

Uskršnje bdijenje održano je uz strogo poštovanje antikovid mjera, i počelo je, zbog policijskog sata ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vjernika, koji su prije službe prošli sve mjere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franjo završava se danas misom u Bazilici Svetog Petra u Rimu, blagoslovom i na kraju vjekovnom tradicijom objave papine poruke Urbi et Orbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije