Svijet

Papa pozvao na okončanje užasa i smrti u Siriji

Papa pozvao na okončanje užasa i smrti u Siriji
Papa pozvao na okončanje užasa i smrti u Siriji

VATIKAN - Papa Franja pozvao je danas na okončanje "užasa i smrti" u Siriji na tradicionalnoj uskršnjoj misi u Vatikanu.

Papa je izrazio nadu da će žrtva Isusa Hrista možda pomoći da se civilnom stanvništvu u Siriji pruže udobnost i olakšanje.


Papa Franja predvodio je danas uskršnju misu pred desetinama hiljada vjernika na trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Čitavo područje oko Bazilike svetog Petra bilo je blokirano, uz samo nekoliko punktova za propuštanje vjernika, ali tek nakon što su njihove torbe budu podvrgnute kontroli, prenosi agencija Frans pres.

Pristup trgu Svetog Petra bio je jedino moguć nakon prolaska bezbjednosnih kontrola nalik onima na aerodromu, dok na stotine policajaca i bezbjednosnih snaga čuvaju stražu.

Brojni turisti, vjernici i građani Rima, pohrlili su na trg ukrašen raznobojnim proljećnim cvijećem, kako bi čuli tradicionalnu papinu uskršnju poruku "gradu i svijetu" (Urbi et orbi) sa centralnog balkona Bazilike svetog Petra, prenosi agencija AP.

Saksije zumbula, lala i narcisa, kao i buketi ruža, bili su raspoređeni su duž stepenica koje vode do impozantne crkve.

Bezbjednosne snage čine naoružani policajci koji su bili raspoređeni po krovovima, a takođe postojeali su  i detektori za metal, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije