Svijet

Patrušev: Napad na Siriju je pokazao promjenu u spoljnoj politici Vašingtona

Patrušev: Napad na Siriju je pokazao promjenu u spoljnoj politici Vašingtona
Foto: N.N. | Patrušev: Napad na Siriju je pokazao promjenu u spoljnoj politici Vašingtona

MOSKVA - SAD su vršenjem protivzakonitog napada na Siriju u stvarnosti pokazale kakve su se promjene dogodile u spoljnoj politici Vašingtona, izjavio je sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev.

On je tokom sastanka međuodjeljenske komisije ruskog Savjeta bezbjednosti u Moskvi rekao da, za razliku od ranije strategije nacionalne bezbjednosti SAD, nova strategija podrazumijeva upotrebu vojne sile kao načina napretka interesa SAD na međunarodnoj sceni kao glavnim prioritetom.

"U strategiji SAD posebna pažnja se posvećuje obezbjeđivanju dominacije u globalnom energetskom sistemu, kao i liderstva u privrednoj, naučnoj i tehnološkoj sferi", izjavio je Patrušev.

Patrušev je dodao da nova strategija nije primjetna samo u retorici, već i u stvarnim postupcima i da je "čist primjer" takve strategije raketni napad na Siriju, koji su 14. aprila izvršile SAD, Velika Britanija i Francuska, a koji krši sve osnove međunarodnog zakona, prenio je TASS.

Sekretar ruskog Savjeta bezbjednosti je napomenuo da je dalja potraga za načinima saradnje sa drugim zemljama, bez kompromisa sa onima koji prate korake SAD, ključna u borbi protiv politike izolovanja Rusije koju sprovodi Vašington.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije