Svijet

Peskov: Rusija samodovoljna zemlja, nije podložna sankcijama

Peskov: Rusija samodovoljna zemlja, nije podložna sankcijama
Foto: Ilustracija/Arhiva | Peskov: Rusija samodovoljna zemlja, nije podložna sankcijama
Tanjug

​VAŠINGTON - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Rusija samodovoljna zemlja i da nije podložna sankcijama Zapada.

"Mi smo prilično velika i veoma, veoma samodovoljna zemlja da bismo mogli biti pogođeni ovim sankcijama, morate da razumijete", rekao je Peskov u intervjuu za CNN.

On je naglasio da SAD "primoravaju" Rusiju da živi pod sankcijama, a da Rusija, kao odgovor na to razvija domaću proizvodnju i privredu, kako bi nadoknadila nedostatak određenih uvoznih elemenata.

"Mi sami proizvodimo, što ubrzava našu nacionalnu ekonomiju", rekao je Peskov.

Ne možemo više da tolerišemo invaziju NATO na Ukrajinu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva više ne može da toleriše invaziju NATO-a na Ukrajinu.

"Svjedoci smo postepene invazije NATO-a na teritoriju Ukrajine sa infrastrukturom, instruktorima, zalihama odbrambenog i ofanzivnog naoružanja, obukom ukrajinske vojske", rekao je Peskov u intervjuu za CNN, čije dijelove objavljuje agencija RIA Novosti. Istakao je da je takav razvoj događaja doveo odnose Moskve i Kijeva do "crvene linije".

Peskov je takođe rekao da Rusija nikome ne prijeti vojnim operacijama, ali da će biti prinuđena da preduzme kontarmjere u slučaju daljeg širenja NATO-a.

Ukazao je da su ruske trupe na granici sa Ukrajinom posljedica napetosti stvorene u regionu i dodao da Moskva smatra da je neophodno da one tamo ostanu, jer su NATO vježbe, letovi NATO lovačkih i špijunskih aviona i napredovanje infrastrukture NATO-a ka granicama Rusije stvorili neprijateljsku atmosferu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije