Svijet

Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro

Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro
Foto: Wikipedia | Peskov: Situacija u Idlibu ne obećava ništa dobro
Fena

MOSKVA - Situacija u vezi sa sirijskom pokrajinom Idlib mogla bi da se pogorša, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dodao je da su, ako se 'neaktivnost nastavi', opravdane povećane mjere predostrožnosti u regionu, odgovarajući na pitanje o najavljenim ruskim vojnim vježbama u Sredozemnom moru, a u vezi sa situacijom u Siriji.

“Bez sumnje, situacija u Siriji ima značajan potencijal za komplikacije. Situacija u Idlibu nije zadovoljavajuća. Ovaj rasadnik terorista, koji se tamo formirao, ne obećava ništa dobro ako se takva neaktivnost nastavi. Zbog toga su povećane mjere predostrožnosti potpuno opravdane i osnovane”, istakao je Peskov.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo da će na vojnim vježbama ruske mornarice i avijacije u Sredozemnom moru učestvovati više od 25 brodova na čelu sa raketnom krstaricom "Maršal Ustinov" i 30 aviona, uključujući i strateški bombarder Tu-160, navodi Sputnik.

Posljednje veliko pobunjeničko uporište Idlib u Siriji, pokrajina smještena na turskoj granici, na meti je vlasti Bašara el-Asada i njegovog ruskog saveznika.

Ruska strana je ranije upozorila da bi moglo doći do provokacije od pobunjenika upotrebom hemijskim oružjem, što bi izazvalo međunarodnu reakciju.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije