Svijet

Pratite nas na Google news

Peskov o samitu u Hanoju: Nisu bili spremni na ustupke

Peskov o samitu u Hanoju: Nisu bili spremni na ustupke
Foto: N.N. | Peskov o samitu u Hanoju: Nisu bili spremni na ustupke
Tanjug

MOSKVA - Razgovori američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kima Džonga Una, po svemu sudeći propali su jer dvije strane nisu bile spremne na kompromis i ustupke, saopštio je danas Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da Moskvu ohrabruje činjenica što pregovori nisu u potpunosti propali.

Peskov je naveo da su samitu nedostajali "mali koraci" i felksibilnost što je moglo da pomogne u postizanju određenog napretka.

Prema njegovim riječima, nuklearni program Sjeverne Koreje je komplikovano pitanje koje je "nemoguće iz prve riješiti", prenosi AP.

Drugi samit američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera iznenada je danas prekinut bez postignutog sporazuma, a Donald Tramp je objasnio da se to dogodilo nakon što je Sjeverna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamijenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije