Svijet

Petnaestogodišnjakinja osuđena na 40 godina zbog pokušaja ubistva

Petnaestogodišnjakinja osuđena na 40 godina zbog pokušaja ubistva
Foto: Ilustracija | Petnaestogodišnjakinja osuđena na 40 godina zbog pokušaja ubistva

MEDISON - Petnaestogodišnja Morgan Gejser (15) iz Viskonsina osuđena je na 40 godina zatvora za psihičke bolesnike zbog pokušaja ubistva drugarice Pejton Lautner.

Ona je 2014. godine s prijateljicom Anisom Vejer (16) napala, izbola i umalo ubila Payton. Anisa Vejer je ranije osuđena na 25 godina u ustanovi za psihičke bolesnike.

U trenutku napada sve su tri djevojčice imale 12 godina, piše The Sun. Anisa je tada Morgan nagovorila na napad. Morgan je prijateljicu ubola čak 19 puta. Izbola joj je ruke, noge i torzo.

Srećom, promašila je srčanu arteriju. Nakon što su bile uvjerene da je Bela mrtva, ostavile su je u šumi i pobjegle. Bela je uspjela da dođe ivice šume gdje ju je vidio biciklista koji je pozvao pomoć. Djevojčica je preživjela napad.

Prijateljice su Belu napale jer su htjele da umire Slendermana i prinesu mu žrtvu. Slenderman je kreacija Erika Knudsena koja je postala viralna i vrlo popularna na internetu te se ubrzo oko nje stvorila čitava mitologija.

Morgan i Anisa su odgovornost prebacivale jedna na drugu, a šokirale su se kada su saznale da je Bela preživjela i da je sve ispričala policiji.

Gejser je prije izricanja presude počela da plače i moli za oproštaj. Ljekari su joj dijagnostifikovali šizofreniju. Iako je dvoje doktora na kraju suđenja reklo da nije više opasna za svoju okolinu, jedan je upozorio da je još u jesen prošle godine rekla da čuje glasove.

Sudija u Viskonsinu Majkl Boren odlučio je da Morgan odedi maksimalnu kaznu zatvora s obzirom na njenu dob. Rekao je da će je zatvoriti da zaštiti zajednicu.

Rekao je da Morgan ima dugu istoriju bolesti i da predstavlja rizik za druge.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije