Svijet

Pratite nas na Google news

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji
Foto: Ilustracija | Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji
Srna

SURABAJA - Samoubilački bombaški napad koji je danas izveden na zgradu policije u Surabaji, u kojem su ranjeni policajci i civili, izvršili su članovi petočlane porodice među kojima je bilo i osmogodišnje dijete, saopšteno je iz policije Indonezije.

"Porodica je stigla na dva motocikla i potom se raznijela na kontrolnom punktu ispred policijske stanice", rekao je na konferenciji za novinare šef policije Tito Karnavijan. 

"Dijete je preživjelo i trenutno se oporavlja", dodao je Karnavijan. 

Napad je izvrešn oko 8.50 časova po lokalnom vremenu, a još nisu poznati svi detalji. 

Juče je jedna islamistčka porodica ubila 13 ljudi u samoubilačkim napadima na tri crkve u Surabaji. Odgovornost za napade preuzela je teroristička organizacija Islamska država. 

Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo opisao je seriju napada kao "kukavička, nedostojanstvena i nehumana" djela, prenio je BBC.

"Neće biti kompromisa u preduzimanju akcije na terenu da bi terorizam bio zaustavljen", rekao je Vidodo. 

Policija je pokrenula istragu na mjestu jutrošnjeg napada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije