Svijet

Pijani Srbi napravili haos u bolnici u Italiji

Pijani Srbi napravili haos u bolnici u Italiji
Foto: Pixabay/StockSnap | Pijani Srbi napravili haos u bolnici u Italiji

Dva državljana Srbije, u vidno alkoholisanom stanju, napravili su haos u bolnici na sjeveru Italije nakon što su se u njoj našli tražeći pomoć.

Kako prenose italijanski mediji, incident se dogodio sinoć, a u njemu su učestvovali J. I. (34) i G. M. (27). Takođe se navodi i da su u pitanju beskućnici.

Mediji pišu da su karabinjeri stanice Verona morali da intervenišu oko 2 sata ujutru, u noći između ponedjeljka i utorka, kada su se dvojica muškaraca pojavila u Urgentnom centru bolnice, jedan da bi potražio ljekarsku pomoć zbog povrede glave, a drugi kao pratilac.

Obojica u evidentnom stanju pijanstva, počeli su da prijete zdravstvenom osoblju, koje je bilo prinuđeno da zatraži intervenciju policije.

Prema navodima italijanskih medija, J. I. je ležao da bi dobio terapiju, ali prije nego što je ljekar mogao da mu pruži neophodnu pomoć, on je naglo ustao i zgrabio defibrilator i elektrokardiogram, koje je potom bacio na zemlju.

Sumnja se da je osim alkohola incidentu doprinijelo nepoznavanje italijanskog jezika. Uprkos svemu, medicinsko osoblje je pružilo svu neophodnu negu, a oporavak je procijenjen na osam dana.

S obzirom na činjenice, dežurni tužilac javnog tužilaštva u Veroni naložio je hapšenje zbog otpora i nasilja i prijetnji javnom funkcioneru, teške štete i prekida javne službe. Mjere je u ponedjeljak ujutru potvrdio sud u Veroni, a osumnjičenima su odobrene pogodnosti odbrane. Ročište je odloženo za 2. jul.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije