Svijet

Pratite nas na Google news

Pobuna u zatvoru, šest mrtvih

Pobuna u zatvoru, šest mrtvih
Foto: N.N. | Pobuna u zatvoru, šest mrtvih
Srna

DŽAKARTA - Pet policijskih službenika i jedan zatvorenik ubijeni su tokom pobune u policijskom pritvornom centru nedaleko od Džakarte, koji je već bio na meti islamskih ekstremista.

Do pobune je došlo u Depoku, na periferiji Džakarte, gdje su prije četiri dana uhapšena trojica ekstremista koja su planirala napad na policijske stanice, prenosi AP.

Prema neimenovanom izvoru, do sukoba je došlo kada su zatočeni ekstremisti pokušali da uzmu oružje od čuvara.

Kako je saopšteno šest policijskih službenika uzeti su kao taoci, od kojih je pet ubijeno. Četiri policijska službenika su ranjena i prebačena u bolnicu.

Takozvana Islamska država saopštila je preko svoje novinske agencije Amak da je došlo do sukoba između njihovih boraca i antiterorističke jedinice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije