Svijet

Podmetao žilete i eksere u tijesta za pice u marketima

Podmetao žilete i eksere u tijesta za pice u marketima
Foto: Mrdidg/Pixabay | Podmetao žilete i eksere u tijesta za pice u marketima

Muškarac iz Dovera koji je stavljao žilete i eksere u tijesto za picu u supermarketima u Mejnu i Nju Hempšireu, osuđen je juče na četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Nikolas Mičel (39) uhapšen je u oktobru 2020. nakon što su žileti pronađeni u tijestu za picu koje je neko kupio u trgovini "Hannaford" u Sacou. Kasnije je otkriveno da su tri kupca u toj trgovini kupila tijesto u kojem su se nalazili žileti ili ekseri te da se to dogodilo i u supermarketima Hanaford u Sanfordu u Mejnu i Doveru u Nju Hempširu.

Mičel je bio radnik kompanije "It'll Be Pizza" koja proizvodi nekoliko vrsti tijesta, uključujući tijesto Portland Pie Co. u koje je stavljao opasne predmete, piše Sky News.

Krah tokom pandemije

Tokom suđenja se saznalo da je Mičelov život izmakao kontroli za vrijeme pandemije kada je njegova djevojka ostala bez frizerskog salona, a Mičel bio uhapšen nakon prijave nasilja u porodici; nakon čega je ostao bez krova nad glavom i živio u autu. Kasnije je i dobio otkaz u kompaniji.

Mičel je u junu priznao krivicu za neovlašteno korištenje potrošačkih proizvoda i pristao da neće uložiti žalbu u slučaju izricanja kazne koja nije duža od četiri godine i devet mjeseci.

Maksimalna kazna za neovlašteno korištenje potrošačkih proizvoda je 10 godina zatvora, piše Sky News.

Mičel se tokom suđenja u suzama izvinjavao za svoje postupke, rekavši da nije htio nikoga povrijediti, već se želio osvetiti firmi jer je dobio otkaz.

Mičelu takođe mora platiti 230.000 dolara odštete supermarketu "Hannaford".

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije