Svijet

Poginulo četvoro državljana Srbije u potjeri italijanske policije

Poginulo četvoro državljana Srbije u potjeri italijanske policije
Foto: Screenshot | Poginulo četvoro državljana Srbije u potjeri italijanske policije

U blizini naselja Alvinjano, u okrugu Kazerta na jugu Italije, poginulo je četvoro zasada neidentifikovanih srpskih državljana.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su živote izgubili neposredno poslije krađe, dok su pokušavali da pobjegnu policijskoj patroli. Žrtve saobraćajne nesreće nisu odmah identifikovane, pa je jedan dio italijanskih medija objavio da je riječ o mladićima iz Rumunije, dok su drugi izvještavali o Srbima.

Međutim, nadležni iz konzulata Ambasade Republike Srbije u Rimu nisu mogli da daju detaljnije informacije o ovom slučaju.

"O nesreći smo saznali iz italijanskih medija koji su nesadržajno preneli ovu informaciju. S nama niko nije kontaktirao za pomoć", kratko su, za "Novosti", rekli nadležni iz ambasade.

Vozač "škode karavan" je četvoricu od petorice putnika odveo pravo u smrt kada je brzinom od 160 kilometara na sat vozilom sletio s puta. Prema zasada nepotvrđenim informacijama, jedan od njih je uspio da izađe iz slupanog automobila, ali ga je neposredno poslije toga usmrtio kamion koji je naišao. Peti čovjek je prebačen u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć. Italijanski mediji pišu da su nastradali muškarci poslije 20 kilometara potjere sljetjeli sa puta.

"Tokom potjere, automobil je u jednom trenutku prešao u suprotnu kolovoznu traku i za dlaku izbjegao direktan sudar sa kamionom koji mu je išao u susret ", pišu tamošnji portali.

 Uspjeli su da izbegnu sudar sa teretnim vozilom, ali je "škoda" poslije toga sletjela s puta pravo na liticu.

Krali po gradovima

Iako je proces identifikacije žrtava u toku, policija sumnja da je riječ o grupi provalnika koja je krala u gradovima Benevento i Avelino. Takođe, sumnjiče se da su obijali kuće i vikendice koje se nalaze u ovim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije