Svijet

Poginuo migrant kod Soluna

Poginuo migrant kod Soluna
Foto: RmX86/Pixabay | Poginuo migrant kod Soluna

SOLUN - Muškarac se udavio, a žena je nestala nakon što je grupa migranata koji su pješačili brdima sjeverne Grčke da bi izbjegli policijske patrole prešla danas nabujalu rijeku, saopštile su vlasti.

Policija je saopštila da su tijelo Iranca pronašli spasioci nakon poziva drugog Iranca, koji je bio sa grupom i ostao da im pomogne.

Napori da se locira nestala žena u toj oblasti, 40 kilometara istočno od grčkog grada Soluna, trebalo bi da se nastave sutra.

Policija je saopštila da su migranti ilegalno ušli u Grčku iz Turske i da se vjeruje da su ih u tu oblast dovezli šverceri koji su ih napustili da bi sami krenuli do Soluna. Nije poznato koliko je ljudi bilo u grupi, koja je nastavila dalje nakon nesreće.

Jaka kiša i snijeg padaju u većem dijelu sjeverne i centralne Grčke, a temperatura vazduha je oko nule. Olujni vjetrovi zadržali su danas većinu trajekata na grčkim ostrvima u luci.

Grčka je glavna ulazna tačka za ljude sa Bliskog istoka, Azije i Afrike koji traže bolji život u EU. Većina ulazi iz susjedne Turske, ili prelazeći sjeveroistočnu kopnenu granicu ili u pretrpanim krijumčarskim čamcima preko istočnog Egeja.

Desetine migranata poginule su u nizu nesreća u centralnom Egeju prošlog mjeseca, podsjeća AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije