Svijet

Pratite nas na Google news

Pokušao prošvercovati 200 škorpiona

Pokušao prošvercovati 200 škorpiona
Foto: N.N. | Pokušao prošvercovati 200 škorpiona
N.N.

Neimenovani kineski putnik uhvaćen je kako pokušava prokrijumčariti 200 živih škorpiona iz Šri Lanke u ponedjeljak.

30-godišnji muškarac trebao je letjeti za Gvanžou na jugu Kine sa aerodroma Bandaranaike u Kolombu kad su vlasti otkrile žive škorpione u njegovom prijavljenom prtljagu, izjavio je za CNN portpraol carine Šri Lanke Sunil Džejaratna.

Na fotografijama se vide škorpioni upakovani u najmanje sedam plastičnih kutija. "Ti škorpioni prikupljeni su na nekoliko područja u Šri Lanki", rekao je Džejaratna i dodao da, iako su otrovni, škorpioni nisu smrtonosni, zaštićeni su.

Džejaratna je dodao da su vlasti pustile čovjeka nakon što je platio kaznu od 100.000 šrilankanskih rupija ali nastavljaju istraživati incident.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije