Svijet

Policajac u SAD ubio čovjeka u invalidskim kolicima

Policajac u SAD ubio čovjeka u invalidskim kolicima
Foto: Pixabay/Alexas_Fotos | Policajac u SAD ubio čovjeka u invalidskim kolicima

TUKSON - Policajac iz američkog grada Tuksona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima, tako što je ispalio devet hitaca ka njemu, a policijska uprava mu je spremila otkaz.

U ponedjeljak uveče Ričard Li Ričards (61) je bio u njegovim motorizovanim invalidskim kolicima i išao je ka ulazu supermarketa "Lous" u Tuksonu, kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem.

Nekoliko trenutaka kasnije, zaposleni u "Volmartu", koji dijeli prostor sa "Lousom", upozorio je policajca da je vidio Ričardsa da je otišao sa kutijom alata, ali da je nije platio, navela je policija, a prenio Vašington post.

Zaposleni i policajac Rajan Remington pratili su Ričardsa kroz parking ka "Lousu".

U jednom trenutku Ričards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

"Ne ulazite u prodavnicu, gospodine", vikao je Remington, dok se Ričards kretao ka ulasku u "Lous", a u tom trenutku je na mjesto stigla Stefani Tejlor sa izvađenim pištoljem.

U tom trenutku, na snimku djeluje da je bilo bez upozorenja, Remington je prišao s leđa Ričardsu i ispalio devet metaka u žrtvu sa male udaljenosti.

Ričards je pogođen sa strane i u leđa, a proglašen je mrtvim na licu mjesta, dodaje policija.

U utorak je šef policije Tuksona Kris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za otkaz Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

"Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcija policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata našeg treninga o korišćenju oružja", kazao je Magnus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije