Svijet

Pratite nas na Google news

Policija otkrila sobu za mučenje, uhapšeno šest muškaraca

Policija otkrila sobu za mučenje, uhapšeno šest muškaraca
Foto: Politie Nederland/Twitter | Policija otkrila sobu za mučenje, uhapšeno šest muškaraca
Tanjug

HAG - Policija Nizozemske uhapsila je šest muškaraca nakon što su otkrili morske kontejnere koji su pretvoreni u improvizovani zatvor i zvučno zaštićenu "sobu za mučenje" zajedno sa zubarskom stolicom, alatima koji uključuju kliješta i skalpele i lisice, saopštile su danas vlasti.

Navodi se da je policija izvršila raciju prije nego što je soba bila korišćena i upozorila potencijalne žrtve, koje su se sakrile, prenosi AP.

Grozno otkriće izvršili su prošlog mjeseca službenici koji su istraživali tragove prikupljene preko podataka iz šifrovanih telefona koje koriste kriminalci, a koje je francuska policija nedavno provalila. Detektivi u Britaniji i Nizozemskoj već su uhapsili stotine osumnjičenih na osnovu šifrovanih poruka.

Detektivi su na taj način otkrili i sedam preuređenih morskih kontejnera u skladištu u Vuvz Plantažu, malom selu na jugozapadu Nizozemske, blizu granice s Belgijom, navodi se u saopštenju objavljenom danas.

Policija je uhapsila šest muškaraca zbog sumnje da pripremaju otmicu i napad, a odale su ih poruke sa EnkroČet telefona, uključujući fotografije kontejnera i zubarske stolice sa pojasevima pričvršćenim na držače za ruke i stopala.

U porukama je skladište nazvano "prostorija za tretman" i "ebi", referenca na najviši bezbjednosni nizozemski zatvor. U porukama je takođe otkriven identitet potencijalnih žrtava, koje su upozorene i skrivene, saopštila je policija.

Današnja objava je, konstatuje Rojters, dala otrežnjujući uvid u sve nasilnije nizozemsko kriminalno podzemlje, koje je umiješano u veliku proizvodnju i trgovinu drogom.

Policija je saopštila je prošle nedjelje da su njihove istrage zasnovane na milionskim porukama sa telefona EnkroČet dovele do hapšenja više od 100 osumnjičenih i zaplijene više od 8.000 kilograma kokaina i 1.200 kilograma kristal meta, kao i demontaža 19 laboratorija za sintetičke droge i oduzimanje desetina komada vatrenog oružja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije