Svijet

Policija u Ohaju ubila mladu Afroamerikanku

Policija u Ohaju ubila mladu Afroamerikanku
Foto: Tanjug/AP | Policija u Ohaju ubila mladu Afroamerikanku
Tanjug

KOLUMBUS - Policija u Kolumbusu, glavnom gradu američke države Ohajo, ubila je 16-godišnju Afroamerikanku nakon intervencije po prijavi da je nožem nasrnula na dvije devojke, prenosi Rojters.

Članovi porodice identifikovali su ubijenu djevojku kao Makiju Brajant, staru 16 godina.

Hejzel Brajant, žena koju je "Kolumbus Dispeč" identifikovao kao djevojčicinu tetku, rekla je za taj list da je tinejdžerka živjela u hraniteljskom domu i da je tragičnom događaju prethodila njena svađa sa nekim u ovoj ustanovi.

Policijski snimak pokazuje haotičnu scenu na travnjaku ispred kuće, jednu djevojku kako zamahuje nožem na drugu, koja je pala na leđa, da bi zatim krenula na drugu devojku, koja se srušila na parkirana kola. Policajac je tada otvorio vatru.

Hejzel Brajant tvrdi da je njena nećaka bacila nož koji imala u ruci prije nego što ju je policajac više puta ustrijelio.

Lokalni mediji su izvijestili da se grupa demonstranata okupila u blizini kuće u jugoistočnom predgrađu Kolumbusa gdje se dogodila pucnjava.

Gradonačelnik Kolumbusa Endrju Ginter potvrdio je pucnjavu i saopštio na Tviteru da je jedna mlada žena tragično izgubila život.

On je rekao da su policajci na tijelu imali kamere koje su snimile incident i zamolio za strpljenje pošto je Biro za kriminalističku istragu iz Ohaja (BCI) otvorio istragu, nakon čega će se znati više detalja o slučaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije