Svijet

Policija uhapsila tri vaspitačice osumnjičene za zlostavljanje mališana u vrtiću

Policija uhapsila tri vaspitačice osumnjičene za zlostavljanje mališana u vrtiću
Foto: Ilustracija | Policija uhapsila tri vaspitačice osumnjičene za zlostavljanje mališana u vrtiću

TOKIO - Policija je uhapsila tri vaspitačice u vrtiću u centralnom Japanu pod sumnjom da su zlostavljale mališane tako što su ih, pored ostalog, udarale po glavi, držale naopačke i zaključavale u toalet.

Policija prefekture Šizuoka saopštila je da je uhapsila tri žene pod sumnjom da su u junu maltretirale najmanje troje mališana u vrtiću u gradu Susono, u podnožju planine Fudži, prenio je AP.

Harukaze Murata, gradonačelnik Susonoa, rekao je novinarima da je podnio krivičnu prijavu i protiv direktora vrtića zbog navodnog prikrivanja zloupotreba i pozvao policiju da proširi istragu.

U jednom slučaju u junu jedna od vaspitačica optužena je da je dječaka držala naglavačke. Prema navodima policije, druga vaspitačica je gurnula djevojčicu, a treća je udarila po glavi drugog dječaka.

Njihova hapšenja uslijedila su nakon policijskog pretresa privatne škole, kao odgovor na otkriće gradskih vlasti o 15 tačaka navodnih zloupotreba koje su se desile između juna i avgusta.

Kako su naveli zvaničnici grada, rezultati interne istrage otkrili su da su tri vaspitačice zlostavljale mališane: one su šamarale djecu, tjerale ih da plaču, prijetile nožem za sječenje, verbalno su zlostavljale djecu nazivajući ih ružnim i debelim, zatvarale su ih u toalet ili ostavu.

Tri vaspitačice, sve u tridesetim godinama, navodno su rekle istražiteljima da je njihov tretman prema mališanima bio disciplina.

Gradske vlasti su se suočile sa kritikama javnosti zbog toga što su se bavile ovim slučajem više od tri mjeseca od kada se uzbunjivač prvi put javio kako bi otkrio neprikladne slučajeve u školi sredinom avgusta.

Odvojene istrage o mogućem zlostavljanju su u toku u druga dva obdaništa, prenio je AP. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije