Svijet

Pratite nas na Google news

Ponovo sukobi u Bagdadu, ubijeno 12 demonstranata

Ponovo sukobi u Bagdadu, ubijeno 12 demonstranata
Foto: Tanjug | Ponovo sukobi u Bagdadu, ubijeno 12 demonstranata
Fena

BAGDAD - Nakon višednevnog primirja, u petak su u Bagdadu ponovo izbili sukobi u kojima je ubijeno najmanje 12 demonstranata dok Vašington upozorava na "uplitanje" Teherana u Iraku i uvodi sankcije pripadnicima milicija bliskih Iranu.

Nakon ovih žrtava broj mrtvih se popeo na 440, uglavnom demonstranata, od početka oktobra kada je spontano nastao veliki protestni pokret protiv vlasti.

Oko 20.000 ljudi je povrijeđeno.

Otkako su u četvrtak pristalice paravojski bliskih Iranu počeli demonstrirati silu na trgu Tahriru, demonstranti su upozoravali da strahuju od novog talasa nasilja. 

To se i dogodilo u petak naveče kada su se naoružane osobe u dostavnim vozilima dovezle do velikog parkinga u višespratnici blizu Bagdada koju su demonstranti prije nekoliko sedmica bili zaposjeli, prenosi France Presse.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije