Svijet

Poplave u Australiji odnijele dva života

Poplave u Australiji odnijele dva života
Foto: Tanjug/AP | Poplave u Australiji odnijele dva života

SIDNEJ - Australijske vlasti izvukle su tijela dvojice muškaraca iz odvoda kišne vode tokom čišćenja nakon katastrofalnih poplava u australijskoj državi Kvinslend, saopšteno je iz policije.

Industrijski podaci pokazali su da su obilne padavine tokom nekoliko dana u gradu Taunsvil prouzrokovale gubitke osiguranja čija se vrijednost procjenjuje na više od 45 miliona australijskih dolara, a meteorolozi upozoravaju na mogućnost nastavka jakih pljuskova u pojedinim područjima.

"Tijela su pronađena sredinom dana i osobe su identifikovane", ističe se u saopštenju, ali se ne navodi uzrok smrti.

Vlasti su juče morale da evakuišu više od 1.100 ljudi, nakon otvaranja brane zbog prelivanja u rezervoarima kišnice, a fotografije objavljene na društvenim medijima pokazuju da su na ulicama u predgrađima primijećeni i krokodili.

Premijer Australije Skot Morison rekao je novinarima u Taunsvilu da će za zajednicu biti veliki šok kada se iz faze prve reakcije pređe u fazu obnove, s obzirom na opadanje nivoa vode.

"Kada se vrate kući i procijene štetu nanesenu svojim kućama, pored fizičkog gubitka doživjeće i šok i moraće da se pomire s tim", izjavio je Morison.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije