Svijet

Pratite nas na Google news

Postignut dogovor Turske i Rusije, Kurdi se povlače

Postignut dogovor Turske i Rusije, Kurdi se povlače
Foto: Anadolija | Postignut dogovor Turske i Rusije, Kurdi se povlače
Anadolija

SOČI - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju kazao da je s ruskim liderom potpisan istorijski sporazum o borbi protiv terorizma, teritorijalnom integritetu i političkom jedinstvu Sirije.

Na sastanku je postignut dogovor Turske i Rusije prema kojem se Kurdi povlače, a počinju i zajedničke patrole u Siriji.

"Turska i Rusija neće dopustiti bilo kakvu 'separatističku agendu' u Siriji", kazao je Erdoan na konferenciji za medije.

"YPG i njihovo oružje biće premješteni izvan 30 kilometara u roku od 150 sati, počevši 23. oktobra od 12 sati", dodao je, napominjući da su zvanična Ankara i Moskva napravili "ozbiljne korake" u vezi sa Sirijom na različitim platformama.

"Očekujemo da Ustavna komisija Sirije otvori vrata političkim promjenama u skladu s legitimnim očekivanjima Sirijaca. Turska očekuje da će sirijski Ustavni odbor dovesti do sveobuhvatne političke tranzicije u Siriji", kazao je Erdoan.

Putin je istakao da Rusija razumije korake koje je Turska u Siriji preduzela u vezi sa zaštitom nacionalne bezbjednosti.

"Odluka donesena nakon mnogo truda doprinijeće rješavanju problema Sirije na granici s Turskom", kazao je ruski predsjednik, dodajući da je najvažnije obezbijediti mir i stabilnost.

"Turci i Sirijci će zajedno obezbijediti mir i stabilnost u regionu. To neće biti moguće ako ne bude međusobnog poštovanja", rekao je Putin.

Naglasio je da će sirijski Ustavni odbor imati prvi sastanak 29. i 30. oktobra u Ženevi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije