Svijet

Potpuni haos u glavnom gradu EU

Potpuni haos u glavnom gradu EU
Foto: Tanjug/AP | Potpuni haos u glavnom gradu EU

BRISEL - Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom, u srijedu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja nevakcinisanim građanima.

Nered je izbio na protestu protiv mjera protiv virusu korona u Briselu u nedjelju, na kojem je sudjelovalo nekoliko desetaka hiljada ljudi, prenosi Gardian.

Marš je započeo mirno, ali policija je kasnije ispalila vodene topove i suzavac kao odgovor na grupu koja je policiju gađali raznim predmetima.

Nekoliko protestanata zatečenih u sukobu nosilo je kapuljače i flamanske nacionalističke zastave. Sukob s policijom dogodio se u blizini vladine četvrti belgijskog glavnog grada.

Policija je saopštila da je 35.000 protestanata marširalo u Briselu protiv nove runde mjera virusa korona koje je vlada najavila u srijedu.

Demonstracije, nazvane "Zajedno za slobodu", uglavnom su bile usmjerene na zabranu pristupa nevakcinisanima u mjestima kao što su restorani i barovi. Evropa se bori s još jednim valom zaraza i nekoliko je zemalja pooštrilo granice uprkos visokoj razini vakcinisanih.

Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom, u srijedu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja nevakcinisanim građanima.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije