Svijet

Potresan snimak medicinske sestre: SAD nisu spremne, ne ide na bolje

Potresan snimak medicinske sestre: SAD nisu spremne, ne ide na bolje
Foto: Screenshot | Potresan snimak medicinske sestre: Amerika nije spremna, čini se da neće ići na bolje

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države imaju najviše potvrđenih slučajeva virusa korona, (više od 216 hiljada, što je skoro dvostruko više nego Italija), a kako stvari stoje uskoro bi mogle da postanu i zemlja sa najviše smrtnih slučajeva na svijetu

Broj preminulih do danas se povećao na 5.137, a samo u toku jučerašnjeg dana od posljedica Covid-19 umrlo je 1.049 osoba.

Veliki problem za Ameriku je nedostatak osnovnih medicinskih potrepština, kao što su testovi, zaštitne maske i respiratori, na šta svakodnevno upozoravaju medicinski radnici.

Posljednje upozorenje dolazi od jedne medicinske sestre koja je, kako bi zaštitila sebe i svoje bližnje, bila primorana da da otkaz u jednoj bolnici u Čikagu.

Sajt "Now This" objavio je na Facebooku video potresne ispovijesti ove medicinske sestre, koja kaže da bolnica nije dovoljno opremljena zaštitnim maskama, zbog čega su medicinski radnici izloženi i u opasnosti da se zaraze jer rade sa pacijentima kojima je potvrđen virus korona.

"Danas sam izabrala svoj život i život svoje porodice. Oni imaju zdravstvenih problema i ne bi dobili respirator u slučaju da im prenesem virus korona. Jutros kada sam došla na odjeljenje intenzivne njege gdje radim, nisam namjeravala da dam otkaz, jer sam očekivala da ću vidjeti sve sestre i osoblje sa zaštitnim maskama N95, ali niko nije imao ništa", rekla je kroz suze medicinska sestra i dodala:

"Došla sam na posao i bila sam dodijeljena pacijentu zaraženom virusom krona. Niko od medicinskih sestara nije nosio maske, čak ni hirurške. Imala sam vlastitu masku N95. Rekla sam svom menadžeru da shvatam da nemamo zaliha, ali da treba da mi dozvole da zaštitim sebe. Imam porodicu kojoj moram da se vratim, a kako se čini ovo neće ići na bolje. Amerika nije spremna, a sestre nisu zaštićene".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije