Svijet

Potvrđeno: Srbin izazvao nesreću u Barseloni u kojoj je poginula beba stara 17 dana

Potvrđeno: Srbin izazvao nesreću u Barseloni u kojoj je poginula beba stara 17 dana
Foto: ACN | Potvrđeno: Srbin izazvao nesreću u Barseloni u kojoj je poginula beba stara 17 dana

BEOGRAD - Saobraćajnu nesreću u Barseloni, u kojoj je stradala beba stara 17 dana, a tri osobe teško povrijeđene, izazvao je državljanin Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

''Ministarstvo spoljnih poslova je, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, upoznato sa saobraćajnom nesrećom koju je izazvao državljanin Srbije'''', stoji u odgovoru Ministarstva o nesreći u Barseloni.

Kako se navodi, policija Katalonije je obavijestila Ambasadu Srbije u Madridu da je u utorak 17.decembra u mjestu Siđes uhapšen državljanin Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistva i povrede iz nemara i upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Dodaje se da je katalonska policiji navela da je ambasadu Srbije u Madridu obavijestila na lični zahtjev uhapšenog državljanina, kao i da je ambasada u kontaktu sa nadležnim organima Španije i da preduzima mjere u skladu sa svojim nadležnostima.

Ranije danas, beogradski portali prenijeli su da je državljanin Srbije (42) osumnjičen da je u Barseloni izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala beba stara 17 dana.

Mediji su prenijeli da je prema informacijama, koje je objavila španska La Vanguardia, muškarac bio pod dejstvom droge i da mu je u krvi pronađena veća količina metamfetamina i hašiša.

Nesreća se dogodila na autoputu oko 19 sati, kada je državljanin Srbije svojim vozilom udario u automobil u kome se nalazila porodica sa bebom.

Automobil, u kojem je bila beba, od siline udarca udario je u zaštitnu ogradu poslije čega je bio potpuno smrskan.

Španski mediji navode da je beba preminula na licu mjesta, da je otac djeteta u kritičnom stanju, dok su majka i deda teško povrijeđeni.

Državljanin Srbije je lakše povrijeđen, a priveden je pošto mu je ukazana ljekarska pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije