Svijet

Požar na sirijskom brodu kod luke Banijas

Požar na sirijskom brodu kod luke Banijas
Foto: Image by Raw2Jpeg from Pixabay | Požar na sirijskom brodu kod luke Banijas

BANIJAS - Manji požar izbio je na jednom motoru na tankeru u blizini sirijske luke Banijas, saopštili su državni mediji i dodali da su vatru brzo ugasili članovi posade, kao i da nije bilo žrtava.

"Došlo je do tehničke greške na jednom od motora na naftnom tankeru u blizini obale. Izbio je manji požar i počeo je da kulja dim", navela je državna televizija, prenosi Rojters.

Lokalna radio stanica FM Šam je ranije objavila da je došlo do eksplozije na tankeru tokom održavanja, nakon čega je izbio požar kada su radnici izbacivali teret prije nekoliko dana.

Prošlog mjeseca, ministarstvo naftnih derivata je saopštilo da su vatrogasci gasili požar na naftnom tankeru u blizini rafinerije u Banijasu, nakon napada drona koji je dolazio iz pravca voda koja pripadaju Libanu.

U Banijasu je rafinerija nafte, koja zajedno sa onom iz grada Homs, pokriva veći dio državnih prohtjeva za dizelom, gorivom za grejanje, gas i ostale derivate.

Sirija je prethodnih godina postala više zavisna od iranskih isporuka nafte, ali nakon pojačanja ekonomskih sankcija Iranu, Sirija i njeni saveznici teže dolaze do neophodnih količina naftnih derivata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije