Svijet

Pretučeni dječak iz Srbije hitno operisan

Pretučeni dječak iz Srbije hitno operisan
Foto: bondyblog.fr | Pretučeni dječak iz Srbije hitno operisan

PARIZ - Gabrijel Đorđević, 14- godišnji dječak iz Srbije, kojeg su policajci u Parizu brutalno pretukli, juče je hitno operisan kako bi ljekari pokušali da mu spasu oko.

Operacija, koja je trebalo da traje oko sat vremena, trajala je duže od tri sata, a ljekari su rekli da su prvih 24 sata nakon operacije presudni.

Gabrijel je operisan u čuvenoj bolnici Necker u Parizu, specijalizovanoj za djecu, a porodica je za portal "Svi Srbi u Parizu" rekla da je operacija bila veoma složena i da su povrede oka bile veće nego što se u prvi mah mislilo. Operacije je na kraju izvršena uspješno i na radost svih, Gabrijel je poslije operacije mogao da vidi na svoje povrijeđeno oko. Ipak, pred dječakom je težak oporavak. Naime, na svaka dva sata doktori mu kontrolišu vid i u slučaju da poslije 24 sata ne bude nikakvih promjena, oko će mu biti spaseno uprkos metalnoj pločici i dva ožiljka koji će mu ostati.

Podsjećanja radi, Gabrijela Đorđevića je u noći između 25. i 26. maja privela Brigada za borbu protiv kriminala (BAC Bobigny) u policijsku stanicu. Porodica ga je pronašla u bolnici sa povredama glave i lica, a doktori su bili najviše zabrinuti za oko.

Opširnije o slučaju Gabrijela Đorđevića na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije