Svijet

Prigožin: Momci snimaju kućni video u samom centru Bahmuta

Prigožin: Momci snimaju kućni video u samom centru Bahmuta
Foto: Tanjug/AP | Prigožin: Momci snimaju kućni video u samom centru Bahmuta

BAHMUT - Vođa ruskih paravojnih formacija "Vagner" Jevgenij Prigožin, danas je objavio snimak na kojem se vide njegovi borci u, kako je rekao, skoro samom centru ukrajinskog grada Bahmuta, oko koga se već mjesecima vode žestoki sukobi.

Vagner predvodi napad Rusije na Bahmut, koji je prije rata imao 75.000 stanovnika, a strateški je važan za ukrajinske linije snabdijevanja, navodi Rojters.

"Momci su opušteni, snimaju kućni video. Ovo su poslali jutros iz Bahmuta, praktično iz centra grada", pres-služba Prigožina citirala ga je na Telegramu.

Rojters navodi da do ovog trenutka nije uspio da utvrdi mjesto nastanka snimka, na kome su prikazani uniformisani muškarci kako podižu Vagnerov transparent na polu-srušenoj višespratnici.

Jedan od muškaraca je prikazan kako pleše dok drži gitaru, što se odnosi na Vagnerov neformalni nadimak "muzičari".

Prema izvještajima sa fronta, ukrajinske snage držale su jutros svoje položaje u Bahmutu, ali da su pod stalnim napadima ruskih trupa, navodi Rojters.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas u svom redovnom video obraćanju rekao da je bitka za Bahmut "najteža do sada", ali da je ukrajinska odbrana čvrsta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije