Svijet

Pratite nas na Google news

Pronađena treća žrtva poplava

Pronađena treća žrtva poplava
Foto: Tanjug/AP | Pronađena treća žrtva poplava
Srna

BORDO - Tijelo muškarca pronađeno je u potopljenom automobilu na jugozapadu Francuske i on je treća žrtva žestoke oluje koja je pogodila ovaj region, rekli su danas zvaničnici.

Zamjenik javnog tužioca Loren Bido rekao je da su vremenski uslovi krivi za smrt ovog čovjeka, čije je tijelo pronađeno danas poslijepodne nedaleko od rijeke Adur, istočno od mjesta Daks. "Automobil je bio ispod vode, potpuno nevidljiv", rekao je Bido. Riječ je o muškarcu od oko 40 godina, čije je tijelo pronađeno dva dana nakon što je nestao. Ranije je javljeno da su dva muškarca od oko sedamdeset godina izgubila život u nevremenu. Ovaj region je prije dva dana pogodilo snažno nevrijeme s vjetrom uraganske snage i obilnom kišom zbog čega su stotine hiljada domaćinstava juče bila bez struje. U četiri departmana na jugozapadu Francuske i danas su na snazi upozorenja zbog poplava, navodi AFP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije