Svijet

Pratite nas na Google news

Pronađeni dijelovi tijela i ostaci aviona

Pronađeni dijelovi tijela i ostaci aviona
Foto: Tanjug/AP | Pronađeni dijelovi tijela i ostaci aviona
Srna

SANTIJAGO - Spasioci čileanske mornarice pronašli su dijelove tijela putnika i ostatke aviona koji je nestao 9. decembra, izjavio je regionalni guverner čileanske pokrajine Mageljanes Hoze Fernandez.

On je rekao da su o pronalasku tijela i dijelova aviona obaviješteni članovi porodica 38 ljudi koji su se nalazili u avionu.

Ratno vazduhoplovstvo Čilea saopštilo je ranije da je pronađena olupina aviona u području u kojem je teretni avion "C-130 Herkul" posljednji put ostvario kontakt sa kopnom.

Avion se kretao ka vojnoj bazi na Antarktiku, javio je Bi-Bi-Si.

Guverner Fernandez nije iznio više detalja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije