Svijet

Pronađeno raskomadano tijelo milionera

Pronađeno raskomadano tijelo milionera
Foto: Screenshot Instagram/Fahim Saleh | Pronađeno raskomadano tijelo milionera

Milioner Fahim Saleh pronađen je mrtav u svom stanu u Njujorku, a raskomadano tijelo pronašla je njegova sestra.

Kako prenose mediji, pronašla ga je sestra koja je bila zabrinuta što se nije javljao na telefon, a kada je došla u Salehov dom zatekla je užasan prizor - Fahimova glava i udovi bili su odsječeni testerom koja je i dalje bila uključena u struju. Prema prvim informacijama, svi dijelovi tijela stavljeni su u plastične kese.

Prema navodima policije, kamere u zgradi snimile su navodno osumnjičenog sa rukavicama, kapom, maskom i koferom kako ulazi u lift sa Salehom do stana.

Prema saznanjima "New York Post"a, Saleh i osumnjičeni su zajedno otišli do njegovog stana na sedmom spratu, a kada su izašli iz lifta, odigrao se napad. On je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio. Zbog načina kako je organizovan napad, policija smatra da je riječ o profesionalnoj egzekuciji.

"Osumnjičeni je imao kofer, očigledno da je riječ o profesionalcu", rekao je neimenovani izvor iz policije za "Daily News".

Kako se ističe, policiju je iznenadilo što je na licu mesta pronašla vrlo malo krvi, s obzirom da je Saleh potpuno bio raskomadan, te organi reda smatraju da je veći dio uklonio napadač. Istraživači pokušavaju da utvrde da li je upravo Salehova sestra prekinula ubicu u sklanjaju dijelova tijela, kao i da li je ubica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

"Imamo torzo, glava je odsječena, kao i ruke i noge. Sve je još na licu mjesta, ali i dalje ne znamo šta je motiv", rekao portparol njujorške policije narednik Karlos Nijeves.

Saleh je nekadašnji vebsajt developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a nedavno je kupio luksuzni stan na Mehnetnu za dva miliona dolara.

Prema riječima njegovih prijatelja, Saleh je bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gedžeti i video igrice. Kako kažu, uživao je da dovodi tehnološke kompanije u nerazvijene zemlje kao što su Nigerija i Indonezija.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije