Svijet

Pratite nas na Google news

Protesti ispred njemačke klaonice, žarišta korona virusa

Protesti ispred njemačke klaonice, žarišta korona virusa
Foto: Tanjug/AP | Protesti ispred njemačke klaonice, žarišta korona virusa
Tanjug

BERLIN - Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda Tenis u mestu Reda-Vajdenbruk, koja je posljednjih sedmica na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanju korona virusa u tom regionu.

"Zatvorite industriju životinja" i "Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu", neki su od transparenata koje su nosili aktivisti, koji su se popeli na krov fabrike.

Isprd zgrade je protestovalo stotinak osoba, prenosi Hina.

Na protest je pozvao savez "Zajednički protiv industrije životinja" koji je ranije zatražio trajno zatvaranje najveće evropske klaonice i pogona za preradu mesa.

Ovaj pogon zatvoren je već nekoliko sedmica, nakon što je u njemu nastalo novo žarište korona virusa, uglavnom među radnicima iz istočne Evrope.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u okrugu Geteršloh, gdje se nalazi fabrika Tenis, ponovno su uvedene posebne mjere, a stotine radnika klaonice je u karantinu.

Ovaj slučaj je ponovo je pokrenuo rasprave o uslovima rada u njemačkoj mesnoj industriji gdje se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Evrope, pretežno iz Rumunije i Poljske.

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmjenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije