Svijet

Prve fotografije oca koji je 9 godina držao djecu u podrumu

Prve fotografije oca koji je 9 godina držao djecu u podrumu
Foto: N.N. | Prve fotografije oca koji je 9 godina držao djecu u podrumu

Otac iz Holandije, koji je uhapšen zbog sumnje da je držao svoje petoro djece devet godina zatočene u podrumu na farmi, na Fejsbuku je postavljao fotografije i snimke iz svog života, a govorio je i o borbi dobra i zla.

Gerit Jan van Dorsten (67) objavio je i snimak na kojem se vidi kako je napravio mašinu za veslanje, dok u pozadini svira klasična muzika.

Koristeći pseudonim Džon Igls, snimao je sebe kako radi vježbe u dvorištu farme na kojoj su pronađena njegova djeca.

Takođe je govorio o borbi dobra i zla, ali je komentarisao i sjevernokorejski režim.

Van Dorsten, koji je nekada pripadao Muni kultu, koji je poznat kao "crkva ujedinjenja", optužen je da je držao svoju djecu zatočenu u podrumu na farmi u selu Ruinervorldu u Holandiji, bez ikakvog kontakta sa spoljnim svijetom skoro deceniju.

Još uvijek postoje kontradiktorni podaci koliko djece je bilo u podrumu, pa dok se u početku pisalo o petorici muškaraca, Dejli mejl sada spominje da su zatvorena bila dvojica muškaraca i četiri žene.

On je druga osoba koja je uhapšena u ovom slučaju. Najpre se 58-godišnji Jozef Bruner stanar te seoske kuće, muškarac porijeklom iz Austrije, pojavio pred istražnim sudijom u četvrtak po sličnim optužbama i određeno mu je zadržavanje u periodu od dvije nedjelje.

Da podsjetimo, Van Dorsten porodica pronađena je nakon što je najstariji sin Jan Zon van Dorsten (25) u nedjelju otišao do obližnjeg bara, naručio pet piva i zatražio pomoć.

Tada je policija pronašla porodicu iza tajnih vrata, živjeli su u podrumu bez prozora, spavali i jeli na podu.

Slučaj je postao još intrigantniji nakon što je na imanju nađena velika količina novca, ali i nakon što su se pojavile informacije o tome da se radi o sekti.

Kako su prenijeli mediji, porodica je živjela u podrumu kuće devet godina čejakući smak svijeta.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije