Svijet

Putin: Borimo se sa neonacistima koji svoj narod koriste kao živi štit

Putin: Borimo se sa neonacistima koji svoj narod koriste kao živi štit
Foto: Screenshot/YouTube | Putin: Borimo se neonacistima koji svoj narod koriste kao živi štit

MOSKVA - Borimo se sa neonacistima čiji su se preci u Drugom svjetskom ratu borili sa Hitlerom. Ti neonacisti vlastitu populaciju koriste kao živi ljudski štit, poručio je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

"Ponašaju se kao što su se nacisti u drugom svjetskom ratu ponašali prema Rusima. Nažalost i mi imamo gubitaka i naša dužnost je da pomognemo familijama oni koji su poginuli boreći se za naš narod", naveo je Putin i dodao da će sve porodice poginulih njihovih boraca primiti finansijsku podršku.

"Ponosni smo na našu vojsku koja se bori za mir i protiv postavljanja nuklearnog oružja prema našoj teritoriji", naveo je Putin, koji prisustvuje sastanku Savjeta bezbjednosti Rusije, i zamolio za minutom ćutnje odaju počast onima koji su stradali. 

"Specijalna vojna operacija provodi se striktno prema planu. Sve ciljeve koje smo postavili provode se uspješno", naveo je Putin.

"Oni postavljaju svoju artiljeriju u blizini stambenih zgrada i ponašaju se kao ekstremni gangsteri. Umjesto da svoju artiljeriju postavljaju dalje od civilnih područja", kazao je Putin.

Dodao je da "oni drže 3.700 indijskih studenata na željezničkoj stanici u Harkovu kao taoce". 

"Ti neonacisti pucaju na kineske studente koji su povrijeđeni. Strani državljani koji žele da napuste Ukrajinu su tamo taoci", naveo je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije