Svijet

Pratite nas na Google news

Putin: Izvještaj Vašingtona je neprijateljski čin

Putin: Izvještaj Vašingtona je neprijateljski čin
Foto: Tanjug | Putin: Izvještaj Vašingtona je neprijateljski čin
Srna

MOSKVA - Izvještaj SAD u kojem se nalazi lista ruskih biznismena bliskih Kremlju je neprijateljski čin, ali Moskva trenutno ne planira odmazdu, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Lista, koja je sačinjena kao dio sankcija uvedenih u avgustu prošle godine, ne znači da će oni koji su na njoj biti pogođeni sankcijama, već se ukazuje na mogućnost sankcionisanja osoba u širem krugu bogatih Rusa.

Putin je rekao da će ova lista dodatno zakomplikovati odnose SAD i Rusije, ali da Moskva želi da ih poboljša. On je rekao da Moskva želi da razvija odnose sa SAD umjesto da preduzma uzvratne mjere.

"Mi želimo da uspostavimo dugoročne i stabilne odnose", rekao je ruski predsjednik.

Ruski lider je ocijenio da bi bila potpuna glupost svesti na nulu odnose Rusije i SAD i napomenuo da će Moskva pratiti razvoj situacije.

On je naglasio da je glupo odnositi se prema Rusiji kao prema Sjevernoj Koreji ili Iranu, a onda očekivati da Moskva pomogne u postizanju mirovnog sporazuma sa Sjevernom Korejom.

Upitan da prokomentariše listu osoba bliskih Kremlju, Putin je rekao da Rusija treba da razmišlja više o sebi i svojoj ekonomiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije