Svijet

Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska

Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska
Foto: Tanjug/AP | Putin: Pritisci Zapada jačaju integraciju Moskve i Minska

MINSK - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da se Rusija i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, "neprijateljske akcije" treba da bude jačanje integracija.

Putin je, u čestitki Bjelorusiji povodom Dana jedinstva naroda Bjelorusije i Rusije, istakao da su u posljednje vrijeme Moskva i Minsk suočeni s nezabilježenim spoljnim pritiskom.

"Siguran sam da najbolji odgovor na neprijateljske akcije jednog broja država treba da bude svestrano jačanje rusko-bjeloruskih veza, jačanje uzajamno korisnih integracionih procesa i bilateralna saradnja u svim oblastima", istakao je ruski lider u čestitki, prenosi RIA Novosti.

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Bjelorusije.

Kako je saopštila pres-služba Ambasade Rusije u Bjelorusiji, ruski ambasador Boris Grizlov pročitao je Putinovu čestitku na svečanom obilježavanju Dana jedinstva naroda Bjelorusije i Rusije, u Boljšoj teatru za operu i balet u Minsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije